Sarbatoarea Recoltei – Mixul Perfect Dintre Folclor si Gastronomie

Trecem pe la Saptamana Recoltei de trei ani incoace, dar azi am reusit sa adunam toata familia, in centrul atentiei avand-o pe nepotica de doi ani si putin peste jumate. La intrarea in Pavilionul Expozitional, acolo unde se desfasoara evenimentul, am fost intampinati de miros de mici si gratar, oameni curiosi ca si noi, si un feeling general placut.

Inainte de toate am decis sa trecem pe la tarabele cu mancare pentru a ne incarca bateriile. Peste tot erau cozi la mici, coaste de porc la gratar, frigarui si ceva gateli, gen mancare de fasole, mamaliga, muraturi, cartofi prajiti, etc. De baut, as usual, o bere la halba sau poate un must cumparat de vizavi, varsat. Bun! Din pacate am facut poze prea tarziu, deja eram asezati la masa noastra, departe de curent dar scufundati in lumina rosie a cortului improvizat. Va voi spune doar ca fasolea servita de mine a fost cu iz de mancare ardeleneasca, dat fiind gustul de tarhon recunoscut de papilele gustative inca de la prima lingura de mancare. Sorbind multumita din bolul cu fasole mi-am amintiti cu drag de gatelile bunicii mele si de Ardeal, exact aici, intre lac si mare.

DSCN6704DSCN6707DSCN6708

Cu bateriile puse la punct, ne-am raspandit fiecare dupa gusturi. Eu cu camera in mana pusa pe treaba in directia pietei, iar restul din gasca, curiosi, spre pavilion. In piata am fost intampinata de un adevart refugiu pentru cei care au vrut sa scape de vantul din curtea pavilionului, dar si de minunatii de gradina, frumos ambalate, aranjate si gospodarite de producatori.

DSCN6745DSCN6749DSCN6754DSCN6755DSCN6764DSCN6769DSCN6772DSCN6778

Ah, ce bine ca s-a mai limpezit cerul!

DSCN6781

La intrarea din fata a pavilionului am dat peste caleasca din livada, protejata nevoie mare de o simpatica sperietoare de ciori.

DSCN6782DSCN6787

Mesterit manula: piese de arta si casnice din lemn, caciulite si haine pentru sugari, genti si curele de piele, icoane si porturi nationale.

DSCN6789DSCN6794DSCN6796DSCN6799DSCN6800DSCN6803

In sfarsit sunt in pavilion! Ca si in editiile trecute, am gasit in incinta cladirii mai multe produse dulci, gen dulceturi sau ciocolatat de casa diferite sortimente, dar si preparate din carne si lapte.

DSCN6806

Un strop de folcor.DSCN6809DSCN6812DSCN6816DSCN6820DSCN6822

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s