Placinta Dobrogeana cu Dovleac din Aluat Fara Drojdie & Foi Facute in Casa

Usor crocanta la suprafata & neteda si dulce in interior.

DSCN6254

i n g r e d i e n t e

Aluat | Umplutura | Extra

               A L U A T
  • 1 kg faina superioara alba
  •  100 g iaurt
  •  10 g sare de masa
  •  4 ml otet (un capacel)
  •  20 ml ulei floarea soarelui
  •   2 oua intregi
  •   350 ml apa rece
               U M P L U T U R A
  • 1 dovleac mediu
  • 100 g zahar alb
  • 10 g scortisoara
  • 50 g unt
             E X T R A

100 g faina pentru masa; 1 ou pentru uns placinta; 1 pachet zahar vanilat pentru pudrat

c u m s e f a c e

Dovleac Razuit | Aluat & Foi | Umplere & Pregatire | Coacere

Dovleac – preparare si calire

Dovleacul se curata de coaja si se da pe razatoare. Urmeaza calitul in unt a intregii cantitati de umplutura, pana cand dovleacul devine moale. Se lasa la racit pana cand este caldut si se adauga zaharul si scortisoara. Se pune deoparte pentru cand foile de placinta sunt gata de umplut.

Aluat & Foi

Aluatul: Se incepe cu combinatia de faina, sare, otet si apa. Se framanta pana aluatul obtinut se dezlipeste de pe vas. Urmeaza iaurtul si cele doua oua, ingrediente cu care alutul se framanta pana totul este incorporat frumos. La fel se procedeaza si cu uleiul, care este ultimul ingredient din aluat.

Foile de placinta: Se portioneaza aluatul in bucati de 80 g, cu care se fac bile pentru foi. Se ia fiecare bila pe rand, se intinde pe masa tapetata cu faina, se umple cu dovleac calit si se ruleaza pentru a fi asezata in tigaie. Se procedeaza cu fiecare bila la fel pana tava este plina si gata de asezat in cuptor. DAR nu inaninte de a unge suprafata placintei cu ou. Si gata!

Coacere

Se coace la 180 °C pentru cca 20 minute. Se serveste cu zahat vanilat presarat deasupra.

DSCN6252

Sugestie: Serveste-o cu Ceai Exotic cu 7 Ingrediente Naturale & Potente

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s