Chec Delicios Cu Boabe de Struguri in Tava Rotunda

O adevarata incantare pentru papilele gustative

I N G R E D I E N T E

  • 5 oua
  • 200 g zahar alb
  • 60 g zahar vanilat (4 plicuri)
  • 15 ml esenta vanilie (1/2 sticluta)
  • 5 linguri ulei
  • 200 g faina alba superioara
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 ciorchine mediu de struguri negri
  • cacao

Mod de preparare:

  • se separa albusurile de galbenus
  • se bat albusurile cu zahar vanilat si esenta de vanilie pana se obtine o consistenta de bezea
  • se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana la incorporare
  • se adauga sarea, galbenusurile si uleiul
  • se amesteca totul
  • in momentul in care totul este omogenizat se adauga si ultimele doua ingrediente, faina si praful de copt.
  • se mixeaza pana la incorporare
  • se pregateste cuptorul la 170 º C
  • se pregateste tava cu hartie de copt
  • se toarna compozitia in tava
  • se pudreaza suprafata aluatului cu cacao
  • se deseneaza in zig zag pe suprafata aluatului
  • se adauga boabele de struguri la suprafata. ele se vor scufunda in compozitia moale de chec – adaugati cat de mult doriti sau cat de putin doriti
  • tava este gata de pus in cuptor si se coace pentru 35 min
  • Nota: pentru a fi siguri de coacerea completa a aluatului impungeti checul cu o scobitoare.

La final se pudreaza cu zahar pudra si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

DSCN7122

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s