Prajtura Negresa cu Fructe de Padure si Nuci Crocante

 

negresa 2

Sambata aceasta a fost randul prajiturii negresa sa faca casa calda si frumos mirositoare. Acesta a fost desertul ales de mama pentru a-si testa cuptorul electric, dupa ce o buna perioada de timp a testat cu diferite aluaturi, despre care am mai scris pe Facebook si uneori aici. Revenind la negresa, reteta nu este cea clasica, asadar, daca va place sa testati lucruri noi, sunteti exact unde trebuie. Gustul este usor acrisor, dar totodata laptos, dat de un ingredient anume, mentionat in lista de jos.

INGREDIENTE

  • 300 ml apa minerala
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 200 g fructe de padure
  • 150 g faina alba
  • 70 g nuca
  • 4 linguri de cacao
  • un plic praf de copt
  • 5 g esenta vanilie

MOD DE PREPARARE

  • Apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si zaharul se amesteca intr-un bol pana cand zaharul se dizolva.
  • Separat se amesteca praful de copt cu faina si cacao
  • Se amesteca ambele totul la un loc
  • Se adauga nuca de cocos, nucile usor macinate si fructele de padure
  • Se baga in cuptorul preancalzit
  • Se coace pentru 35 minute la 170°C
  • Se scoate din cuptor si se lasa la racit

Se impodobeste cu glazura si nuci. Pofta buna!

DSCN7338

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s