3 Produse Delicioase de Patiserie & Un Singur Aluat – Retete de Basm

V-ati gandit vreodata sa faceti un aluat din care puteti cocari 3 produse? Nu ar fi o asa minune daca produsele ar necesita acelasi tip de aluat, dar ce facem daca unul din aceste produse are nevoie de ceva diferit? Mama a gasit solutia la aceasta dilema, ea fiind patiser si cofetar de meserie. A pregatit un aluat care i-a implinit toate dorintele. La final am avut pe masa o minunatie de placinta dobrogeana cu un toping delicios de iaurt si ou, cornulete cu rahat de trei sortimente si cornulete delicioase cu dulceata care au disparut ca si cand nu ar fi fost pe farfurie. Este drept, aluatul cornuletelor a iesit diferit fata de unul fraged, dar cu siguranta nu a deranjat, dovada ca mama si-a implinit telul. Si uite ca am ajuns si la reteta!

Ingrediente ALUAT

  • 1 kg faina alba
  • 10 g sare
  • 125 g unt 80% grasime
  • 5 g otet
  • 100 g iaurt gras de casa
  • 350 g apa
  • 20 g drojdie

Mod de preparare ALUAT

  • Intr-un pahar se amesteca drojdia cu apa calduta  si un varf de cutit de zahar.
  • Se pregateste untul – se piseaza cu o furculita pana iese apa din el.
  • Untul pisat se amesteca cu toata faina.
  • Se adauga un capacel de otet, iaurtul si amestecul de drojdie.
  • Se amesteca toate ingredientele pana totul este incorporat in aluat.
  • Aluatul se imparte in 3 parti egale.

Acum ca aluatul este gata preparat, putem anunta prin casa cum ca in viitorul foarte apropiat vor avea bunatatile promise pe masa. Una cate una, sau toate dintr-o data, depinde cu capacitatea cuptorului.

Cornulete cu Rahat

DSCN7402

Umplutura cornulete: rahat de menta, lamaie si trandafir.

Mod de preparare:

  • Aluatul se intinde in patrat si se imparte in fasii egale.
  • Fiecare fasie se taie in triunghiuri lungi.
  • Se asaza o bucata de rahat pe pe fundul triunghiului.
  • Se ruleaza.
  • Se incalzeste cuptorul la 180º C.
  • Cornulete se asaza in tava, pe foaie de copt, in cuptorul incalzit, pentru 20 minute.
  • Se pudreaza imediat dupa ce sunt scoase din cuptor cu zahar vanilat.
Placinta Dobrogeana

DSCN7451

DSCN7407

Umplutura:

  • 300 g branza grasa
  • 2 oua intregi

Se amesteca cele doua ingrediente pentru umplutura.

Topping/Deasupra:

  • 2 oua
  • 250 g iaurt

Se amesteca cele doua ingrediente pentru a acoperi placinta.

DSCN7416

Mod de preparare

  • Se portioneza 4 bile sau 6 bile (dupa preferinta).
  • Fiecare bila se intinde intr-o foaie mare si subtire, usor transparenta.
  • Se asaza umplutura pe margine de foaie si se ruleaza.
  • Se pregateste tava cu foaie de cuptor.
  • Foile se asaza impreuna in tava pentru a forma o forma rotuna.
  • Se adauga deasupra amestecul de oua si iaurt.
  • Se baga la cuptor (preancalzit) pentru aprox. 20 min. la 180º C.
Cornulete cu Dulceata de Visine si Nuci

DSCN7452

Umplutura:

  • dulceata de visine cu nuci (sau oricare alt fel de dulceata)

Mod de preparare:

  • Se intinde aluatul intr-o foaie ca de cornulete.
  • Se portioneaza in fasii a cate 10 cm latime.
  • Fiecare fasie se portioneaza in dreptunghiuri a cate 5 cm lungime.
  • Asezati dulceata pe mijlcul fiecarui dreptunghi, pe lungime.
  • Fiecare dreptunghi se ruleaza.
  • Se cresteaza suprafata cornuetelor.
  • Se asaza in tigaie, pe foaie de copt.
  • Se baga la cuptor pentru aprox. 20 min la 180º C.
  • Se scot cand sunt gata si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pofta Buna!


Vizitati-ne pe Facebook, unde gasiti video-uri si live-uri direct din bucataria @lamasacububu.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s