O prajitura usoara, in care va veti incanta papilele gustative cu gustul de bezea in combinatie cu megiun de prune si bomboane drajeuri.
Ingrediente
- 4 albusuri
- 250 g zahar alb
- 250 g faina de orez
- gem de prune/magiun de prune
- bomboane drajeuri
- ornamente colorate
- colorant alimentar rosu
Ustensile
- tava rotunda de copt
- hartie de copt
- spatula de amestecat
- mixer
- cantar de bucatarie
cumseface
- Cele patru albusuri se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand compozitia nu se mai scurge de pe amestecator. Devine lucioasa, pufoasa si ca de bezea.
- Se adauga cele 250 g de faina de orez si se amesteca totul cu o spatula pana cand faina se incorporeaza.
- Se adauga culoare. Se amesteca, dar nu uniform. Aces efect ii va da prajiturii un aer aparte.
- Se toarna compozitia in tava rotunda pregatita cu hartie de copt.
- Se baga la cuptor aprox. 30 minute la 150 º C.
- Se incearca miezul cu o scobitoare.
- Cand gata, se lasa la racit.
- Odata racita, se taie pe mijloc ca un blat de tort – in doua. Se umple mijlocul se magiun de prune si adaugati cateva bombonele drajeuri.
- Se acopera suprfata cu magiun de prune si ornamente colorate.
Prajitura se pastreaza la rece. Este delicioasa, usoara si putin crunchy. Nu are gluten si nu are lactoza. O puteti servi celor mici ca desert dupa masa sau ca o gustarica intre mese. Pentru noi cei mari, merge oricand, oriunde.
Idee pentru masa de pranz: Salata satioasa cu de toate pentru intreaga familie.
Advertisements